Menu Sluiten

Weg van Stadskanaal

Park Broeklanden • Pagedal • Fietsbrug Rode Loper • Vledderbos

Wandelroute door het het park Broeklanden, recreatiegebied Pagedal en het Vledderbos.

Park Broeklanden

Broeklanden is een mooi park met meerdere bruggetjes.

Park Broeklanden in Stadskanaal

Recreatiegebied Pagedal

Even later komen we aan bij het recreatiegebied Pagedal. Voor ons ligt de grote zwemplas Pageplas en links een groot strand.

Recreatiepark Pagedal Stadskanaal

Ontstaan Pagedal
In de tweede helft van de 20e eeuw breidde de bevolking van Stadskanaal uit, mede door de komst van een Philips-fabriek. Er ontstonden nieuwe woonwijken en de behoefte aan recreatieve voorzieningen nam toe. In 1973 werd het Pagedal aangelegd. De naam is ontleend aan het riviertje Pagediep.

Fietsbrug de Rode Loper

We wandelen een stuk langs de rechter oevers en gaan via een fietspad omhoog naar de Rode Loper, een knalrode loop- en fietsbrug over de N366. De fotogenieke brug is in 1998 gerealiseerd om het nieuwe Vledderbos te verbinden met Stadskanaal.

Fietsbrug de Rode Loper Stadskanaal

Vledderbos

Direct aan de overkant van de Rode Loper ligt het Vledderbos, een bos dat in 1992 werd aangeplant met strakke rechte lijnen en stroken water. Wij vinden het een saai bos met weinig afwisseling. Een deel van het bos is hondenlosloopgebied. En helaas lopen ook hier weer hondenbezitters die hun hond niet in bedwang kunnen of willen houden. Een hond springt bij mijn dochter op. Met een vuile broek en wat gemopper vervolgen we onze weg.

Sloot met riet in herfskleuren in het Vledderbos Stadskanaal.

Recreatiegebied Pagedal

Via een houten vlonderpad belanden we in een klein, maar leuk ruig stukje in het Pagedal, zo onverwacht en verscholen in het park. Een jong stel wandelt hand en hand voor ons. We voelen ons een voyeur als we hen een stukje verder op de vlonder zien zoenen.

Houten vlonderpad in recreatiegebied Pagedal in Stadskanaal.

We komen aan bij het strand, waar een reuzenkikker uit het water probeert te klimmen. Het blijkt een glijbaan te zijn voor de allerkleinsten, die al glijdend over de kikkerbillen in het water belanden.

Verderop steken we een bruggetje over en zijn we weer aangekomen in Broeklanden. Het is nu nog een klein stukje naar de auto. Ondanks het grijze weer was het toch weer een gezellige wandeling.


PRAKTISCHE INFO
Afstand
11 km

Startpunt
P-Plaats Onstwedderweg
Stadskanaal

Honden
Aangelijnd toegestaand.
In Vledderbos is een hondenlosloopgebied.

Toegankelijkheid
Goed begaanbaar.

Horeca
nvt

Bron
Weg van Wandelen

ALLE FOTO’S

DEEL DIT BLOG