Menu Sluiten

Weg van Boomkroonpad Drouwen

Boomkroonpad • Bos • Vennetjes • Heide

Vandaag hebben we afgesproken met familie en we gaan er, zoals vaak, weer heerlijk op uit. Nu vanaf het gezellige buitencentrum Boomkroonpad en het is een korte, maar verrassende wandelroute door bos, heide en langs schitterende vennen.

Boomkroonpad

Hoog tussen de bomen staat het Boomkroonpad, een pad uit 1996 van 125 meter lang die gaat naar het hoogste punt van 22,5 meter hoog. Vroeger keek je uit over de boomtoppen, maar nu sta je letterlijk tussen de hoge toppen. Wij laten het Boomkroonpad vandaag vrij voor de kinderen en gaan zelf verder het bos in.

Wandelroute Boomkroonpad toren

Boswachterij Gieten-Borger

In het begin zijn er wat lange rechte paden, maar daarom niet minder mooi. Later worden de brede zandpaden afgewisseld met graspaden en smalle kronkelende bospaden. In het gemengde bos staan op enkele plekken zeer hoge naaldbomen.

Wandelroute Boomkroonpad boswachterij Gieten-Borger
Wandelroute Boomkroonpad bospad

Vennetjes en heide

In het bos liggen ook enkele idyllische vennetjes, omgeven door bloeiende heide. De zon schittert op het water. Terwijl het redelijk koel was onder de bomen, is het hier in de zon alweer snel te warm. We lopen dan ook door om de verkoeling van de bomen weer op te zoeken. Van het nabijgelegen Meeuwenveen zien we helaas niets. 

Wandelroute Boomkroonpad ven
Wandelroute Boomkroonpad heide

Lunsveen

Bij het schitterende Lunsveen nemen we een korte pauze. Het is het grootste ven van boswachterij Gieten-Borger en een broedplaats voor onder andere kokmeeuwen.

Wandelroute Boomkroonpad Lunsveen

Open vlakte met begrazing

We verlaten het ven en gaan verder over een open vlakte. Waarschijnlijk is dit ooit heide geweest. In de verte zien we twee koeien grazen.

Wandelroute Boomkroonpad begrazing

Houtsculpturen

Vlak voordat we weer terug zijn bij de parkeerplaats lopen we nog langs een aantal mooie houtsculpturen van Jeroen Boersma. De route leent zich hierdoor ook uitstekend voor jonge gezinnen.

Wandelroute Boomkroonpad houtsculpturen

Speelbos Lorken

Vlakbij het buitencentrum is het leuke speelbos Lorken. Ik kwam hier vroeger vaak toen de kinderen nog klein waren. Kinderen kunnen in bomen klauteren, hutten bouwen en met takken sjouwen. Voor de ouders zijn er genoeg picknickbankjes om hun kroost in de gaten te houden.


wandelroute Boomkroonpad Kaart
PRAKTISCHE INFO
Afstand
6,7 km

Startpunt
Buitencentrum Boomkroonpad
Steenhopenweg 4
9533 PN Drouwen

Honden
Aangelijnd toegestaan

Toegankelijkheid
Draag goede waterdichte schoenen, het kan er nat en modderig zijn.

Horeca
Paviljoen de Woudstee

Bron
Weg van Wandelen
LINKS
Gebied
De Hondsrug

ALLE FOTO’S

DEEL DIT BLOG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *