Menu Sluiten

NS-wandeling Rotterdam Maasstad

Tijdens de NS-wandeling Rotterdam Maasstad wandel je via groene singels naar het historische Delfshaven, vaart met een watertaxi de Maas over naar hotel New York en bewondert de beroemde skyline van Rotterdam.


Kunstwerk Moment Contained

Voor het moderne stationsgebouw van Rotterdam is nog niet zo lang geleden, juni 2023, het 4 meter hoge bronzen beeld onthuld van een jonge zwarte vrouw. Het authentieke kunstwerk heet Moment Contained en is gemaakt door de Britse kunstenaar Thomas J. Price.

wandelroute ns-wandeling Rotterdam kunstwerk Moment Contained

Heemraadssingel

In de groene singels staan meerdere kunstwerken in de vorm van appels. Ik ben meer geïnteresseerd in de dikke platanen.

wandelroute ns-wandeling Rotterdam Maasstad

Historisch Delfshaven

We wandelen het oudste stukje van Rotterdam binnen, het historische Delfshaven, met prachtige panden uit de 17e eeuw en sommige zelfs nog ouder.

wandelroute ns-wandeling Rotterdam Maasstad Delfshaven

Slavernijmonument Rotterdam

In een haven aan de Nieuwe Maas bevindt zich het slavernijmonument Rotterdam. Vier geketende mannen staan hoog op een soort sokkel. Het monument is ter herinnering aan het Nederlandse slavernijverleden.

wandelroute ns-wandeling Rotterdam Maasstad slavernijmonument

Het Park

We verbazen ons over de rust in Het Park. In deze groene oase van rust staat één van de dikste bomen van Rotterdam, een plataan uit 1800.

Watertaxi

De rit met de watertaxi is best spannend. De chauffeur vaart keihard en maakt slalombewegingen zodat de boot heel schuin gaat. Op onze vraag of dat snelle schuine varen nodig is, antwoordt hij: tsja, je moet de mensen toch zien te vermaken. Wij denken er het onze van.

wandelroute ns-wandeling Rotterdam Maasstad watertaxi

Noordereiland

Het waait stevig en dat is goed te merken op het Noordereiland. Hier brengen we een kort bezoek aan het Nederlands Fotomuseum, waar een interessante expositie is van de Fotobond.

De Hef

We wandelen bijna langs De Hef, de oude spoorbrug. Het imposante ijzeren bouwwerk steekt ver boven de bomen uit.

wandelroute ns-wandeling Rotterdam Maasstad spoorbrug De Hef

Willemsbrug

Een ander interessant en aanwezig bouwwerk is de rode Willemsbrug over de Nieuwe Maas. Vanaf de brug hebben we schitterend zicht op de beroemde skyline van Rotterdam, tenminste, als we door de straffe wind nog niet van de brug geblazen worden.

wandelroute ns-wandeling Rotterdam Maasstad Willemsbrug

Oude Haven Rotterdam

Aan de andere kant van de Willemsbrug wandelen we verder door de laatste haven van deze wandelroute, de Oude Haven van Rotterdam. Het Witte Huis was ooit het hoogste gebouw van Rotterdam. Nu doet het dienst als hotel.

wandelroute ns-wandeling Rotterdam Maasstad Oude Haven

Depot Boijmans van Beuningen

Iets van de route af staat het Depot Boijmans van Beuningen. Dit bijzonder gebouw moet je hebben gezien. Het kunstdepot is een kunstwerk op zich en samen met de buitenruimte is het een nieuw Rotterdams icoon. De stad spiegelt zich in de 1664 spiegelpanelen.

wandelroute ns-wandeling Rotterdam Maasstad Depot Boijmans van Beuningen

Westersingel

Het allerlaatste stuk gaat langs de beeldenroute op de Westersingel terug naar het station.

Geen groene route door de natuur deze keer, maar de NS-wandeling Rotterdam Maasstad verveelt geen moment. Wij hebben op een andere manier Rotterdam ontdekt en waren verbaasd over hoeveel moois deze wereldstad heeft. Vooral Delfshaven en de Skyline hebben indruk gemaakt. Maar laten we ook het groen van de schitterende singels niet vergeten.

Alle foto’s

Horeca
Voldoende langs de wandelroute.

Overnachten?
Zoek je een overnachting in Rotterdam? Check dan hier de mogelijkheden. 


NS-wandeling Rotterdam Maasstad
15 km rondwandeling
Station Rotterdam Centraal
Goed begaanbaar
Ja
Aangelijnd toegestaan
NS-wandeling
Download kaart (PDF) >
Download route (GPX) >
Mijn waardering
DEEL DIT BLOG