Menu Sluiten

Wandelgids ‘Den Haag acht keer anders’ van Gerard Goudriaan


Na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam toog stadswandelgids Goudriaan naar onze hofstad. Met acht thematische wandelingen in Den Haag voltooide hij een prachtig kwartet en reeg hij ook daar de pareltjes aan zijn thematisch opgebouwde wandelingen.

BESTEL GIDS BIJ GO ->

Thematische wandelroutes

Wandelgids Den Haag acht keer anders

Gerard Goudriaan ontdekte in de hofstad een onwaarschijnlijke hoeveelheid gedichten en teksten. Hij ontvluchtte de hectiek van de stad in pittoreske hofjes en legde het leed van de oorlog bloot bij monumenten, gedenkplaatsen en bunkers van de Atlantikwall. Zwervend door parken liet hij zien hoe groen de stad eigenlijk is en onderweg verbaasde hij zich over de architectuur en het industrieel erfgoed. Natuurlijk deed hij het strand aan en dronk hij een biertje op de Boulevard. Hiermee kwam hij uit op de volgende 8 thema’s:

  1. De groene stad (13 km)
  2. Haagse buurtleven (10 km)
  3. Teksten in de stad (10 km)
  4. Haagse hofjes (9 km)
  5. Op Scheveningen (10 km)
  6. Dominante architectuur (6 km)
  7. Street art en herleefd erfgoed (10 km)
  8. Herinneringen aan de oorlog (11 km)

Info, kaarten en foto’s

De acht wandelroutes variëren in afstand tussen 6 en 13 kilometer. Alle thema’s worden uitgebreid ingeleid met kaarten en foto’s.  In ruim 90 kilometer rijgt Gerard maar liefst 108 kijkpunten aaneen. Met een cijfercode boven de QR-codes heb je toegang tot de betreffende kaartjes, GPX-bestanden en de meest recente routebeschrijvingen op www.wandelzoekpagina.nl

Bestellen wandelgids Den Haag acht keer anders

De gids ‘Den Haag acht keer anders’ verschijnt 27 november 2023. Leuk cadeau voor Sinterklaas of Kerst. De gids is te koop in de boekenwinkel of nu te bestellen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

BESTEL GIDS BIJ GO ->
DEEL DIT BLOG