Menu Sluiten

Review Wandelbroek Forclaz Travel 100


Wandelen vind ik heerlijk en het liefst met een goede wandelbroek. Ik heb een aantal goed zittende spijkerbroeken, maar tijdens het wandelen draag ik toch het liefst een wandelbroek. In dit artikel lees je mijn review van de Forclaz Travel 100.

Waarom een wandelbroek?

Waarom? Het antwoord is simpel: het comfort. De stof zit prettiger dan spijkerstof en het droogt veel sneller. Een spijkerbroek vind ik te zwaar voor een een wandeling, een wandelbroek is vaak lichter. Daarnaast zitten er meestal grote zakken op, waardoor ik tijdens het wandelen mijn mobiel kan opbergen.

Mijn ervaring met de Forclaz Travel 100

Ik had 2 wandelbroeken, een afritsbroek en een ‘gewone’. De kwaliteit van de gewone wandelbroek werd steeds minder. Het werd dus tijd voor een nieuwe. De oude was van het merk Human Nature van ANWB en daar was ik niet tevreden over. De broek begon al vrij snel te pillen op het zitvlak en werd door het dragen steeds wijder.

Goede wandelbroeken zijn prijzig, daarom besloot ik eens rond te kijken op de site van Decathlon en heb de Forclaz Travel 100 gekocht. Ik heb de broek inmiddels 4 maanden en al veel gedragen, afgelopen zomer zelfs op IJsland, bij temperaturen van 12 graden Celsius. Hij zit lekker en blijft mooi. De stof droogt snel en de pijpen kunnen korter. Je kunt de pijpen omhoog vrouwen en vastmaken met een knoop. De broek knelt niet bij de benen tijdens het klimmen, er is dus genoeg bewegingsruimte. De zakken zijn diep, ook op de benen. Ook heb ik niet altijd een (dag)rugzak bij me, maar de Forclaz biedt genoeg ruimte, zodat er zelfs plek is voor sleutels. Ik ben zeer tevreden!

ModelForclaz 100
AfritsbaarNee
PasvormRegular Fit
Materiaal65% katoen, 35% polyester
ComfortGoed
SlijtvastheidGoed
Zakken6, waarvan 2 klepzakken met knoopsluiting en 1 met rits.
Plusplunten+ Zeer licht
+ Nauwelijks voelbaar
+ Droogt zeer snel
+ Voldoende zakken
+ Broek is korter te maken
+ Zeer gunstig geprijsd
MinpuntenHij verkleurt
Prijs€ 24,99
EindoordeelZeer goed

Eindoordeel

De Decathlon Forclaz Travel 100 wandelbroek is van prima kwaliteit en pasvorm. Hij draagt heerlijk. Verder is de broek functioneel, heeft het goede aantal zakken, daar is echt over nagedacht. Het is wel een broek voor lagere temperaturen, dus al snel te warm.

Veel wandelplezier!

Detty Zwaneveld

Deze review is onafhankelijk geschreven, met mijn persoonlijke mening en is niet gesponsord door Decathlon.

DEEL DIT BLOG