Menu Sluiten

Review UIXI plastuit


Herken jij dat ook als vrouw? Dat je tijdens een wandeling moet plassen? Dat je weer op zoek moet naar een dikke boom of struik waar je ongezien achter kunt zitten? Ik moet altijd plassen tijdens een wandeling, kort of lang. Een tijd geleden heb ik op aanraden van een vriendin de plastuit besteld en getest. In dit artikel lees je een korte review over de UIXI.

Nadelen van ‘wild’ plassen voor een vrouw

Mannen kunnen overal in het ‘wild plassen’, maar voor vrouwen, is dat toch omslachtiger. In het bos is er meestal wel een plekje waar je als vrouw beschut achter kunt zitten, maar voor mij kwam het steeds vaker voor dat ik mijn plas moest ophouden. Dit om de volgende redenen:

 • Er waren simpelweg geen bosjes in de buurt
 • Het was veel te druk met mensen, waardoor ik veel te bang was om gezien te worden
 • Het was te koud, waardoor risico om blaasontsteking te krijgen
 • In de zomer zijn er veel brandnetels, muggen of teken

Het werd tijd om een UIXI plastuit te bestellen.

Wat is een UIXI?

Een UIXI, spreek uit als whiksie, is een herbruikbare plastuit waar vrouwen staand mee plassen. Het plastic van de UIXI is gemaakt van waterafstotend hoogwaardig plastic, waardoor er geen druppels achterblijven. Je broek hoeft niet naar beneden en niemand ziet je blote billen. Na dit te hebben gelezen werd ik toch wel nieuwsgierig en heb maar eens een UIXI besteld. Ik kon kiezen uit 9 trendy kleuren en koos de kleur paars.

Waaruit bestaat het UIXI pakket?

Het UIXI pakket bestaat uit:

 • De UIXI plastuit
 • Een vrolijk gekleurd waterdicht hoesje
 • Een beknopte gebruiksaanwijzing
review uixi plastuit

Hoe gebruik je de UIXI?

Op de kleine gebruiksaanwijzing staat duidelijk beschreven hoe je de UIXI  zowel staand als zittend moet gebruiken. Voor staand plassen zijn er 5 stappen:

 • Knoop je broek los en schuif je onderbroek opzij. Plaats de UIXI plasgoot met het smalle gedeelte naar voren en richt deze iets naar beneden. Houd je benen gesloten tijdens het gebruik. 
 • Druk de bovenkant van de plastuit goed aan zodat er niets langs kan lopen. Ontspan… en plas! Doordat urine warm is, voelt het bij de eerste keer net alsof je ernaast plast, maar dat is dus niet het geval.
 • Door de handige rand aan de bovenkant veeg je jezelf eenvoudig droog. Je hebt dus geen wc-papier nodig!
 • Schud je UIXI droog. Door het gebruik van waterafstotend kunststof blijft er geen vocht achter op de plastuit.
 • Stop de UIXI terug in het waterdichte opbergzakje. Deze is waterdicht en kun je wassen in de wasmachine. Superhandig!
 • Klaar!
"De UIXI plastuit is jouw redder in nood!"

Thuis testen

Nadat ik de UIXI thuis had ontvangen, ging ik het eerst binnenshuis proberen, want ik was als de dood dat ik zou ‘knoeien’. Dus had ik een 3-stappenplan bedacht en voor mij werkte dat prima.

Stap 1
De allereerste keer gebruikte ik de UIXI onder de douche. Ik was veel te bang om te knoeien en kon op deze manier ongegeneerd ‘plassen’ onder de douche. Dit ging natuurlijk goed.

Stap 2
Weer een stap verder, nu met onderbroek aan voor het toilet. Ook dat ging zonder te morsen, dus kon ik eigenlijk ook wel met broek aan. Volgens de beschrijving moest ik dan mijn broek openknopen en de onderbroek opzij duwen. Ook dat ging zonder problemen.

Stap 3
En dan het moment om het buiten te doen. Ik moet eerlijk bekennen dat dat toch best spannend was. Ik had geen reservebroek bij me, maar ik moest de UIXI wel gebruiken, want er waren domweg geen ‘onzichtbare toiletplekken’. Maar alle nervositeit was achteraf nergens voor nodig. Als je de UIXI goed plaatst, kun je niet lekken of knoeien.

Mijn bevindingen

En nu plas ik zonder zorgen, net als een kerel. Het is echt een uitkomst. Ik vind de UIXI plastuit superhandig en neem hem mee op elke wandeltocht.

De voordelen:

 • superhandig
 • hygiënisch
 • lichtgewicht
 • discreet
 • geen geknoei
 • kan de rugzak en fototoestel gewoon omhouden
 • broek hoeft niet naar beneden
 • geen blote en koude billen meer
 • UIXI reinigt zichzelf, er blijven geen druppels achter

De nadelen:

 • zijn er niet

Conclusie

Al was het in het begin even wennen, maar voor vrouwen die tijdens het wandelen moeten plassen, is de UIXI plastuit echt een uitkomst. Ik hoef niet meer hurkend te plassen in bosjes, of op vieze toiletten. De plastuit is trouwens ook handig op reis, op de camping of in de trein. De UIXI is mijn redder bij nood, het kan ook jouw redder worden!

BESTEL DE UIXI ->

Detty

nb: Ik heb de UIXI onafhankelijk besteld en getest!

DEEL DIT BLOG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *