Menu Sluiten

Boswachterspad Landerumheide en Waterplak

Spectaculair heidelandschap • Natte duinvalleien • Duinen • Pony’s

Ontdek tijdens de wandeling langs Landerumheide en Waterplak het spectaculair heidelandschap, natte duinvalleien, bos en open plekjes. Midden in het duingebied ontmoet je pony’s.

Landerumheide

Een breed graspad gaat door het beschermd heidegebied, waar paarden grazen. Regen en regenbogen wisselen elkaar af. We hebben nog nooit zoveel regenbogen gezien. Het is genieten van de natuur en de schitterende luchten. Ondanks dat de winter in aantocht is, is er nog zoveel moois te zien. De natuur kleurt in zoveel tinten, dat een schilder kleuren tekort komt.

Formerumerbos

Het begint weer te regenen, maar de hoge Corsicaanse dennen in het Formerumerbos vormen een natuurlijke paraplu. Na het verlaten van het aangelegde bos, gaan we weer de Landerumheide in. Hier raken we de gemarkeerde route even kwijt. Waarschijnlijk hebben we een rood paaltje over het hoofd gezien, maar de gpx op mijn app biedt uitkomst.

Midsland aan Zee

In de verte zien we de bebouwing van Midsland aan Zee. Rode en zwarte daken steken net boven de duinen uit.

wandeling Landerumheide en Waterplak

Duinvallei Waterplak

Als we het fietspad verlaten komen we aan bij Waterplak, een vallei die midden in de duinen ligt. Het water staat hier vrijwel altijd boven het maaiveld, zo ook nu. Ook hier worden we verrast, want hoewel de route rechtdoor hoort te gaan, staan we opeens voor schrikdraad. Er is nergens een hek of andere overgang. We gaan er dan maar overheen, want het draad is niet al te hoog. Maar ja, voor een kluns zoals ik weet je het maar nooit. Heel even raakte ik het draad met de zool van mijn wandelschoen, maar gelukkig gebeurde er verder niets.

Wandeling Landerumheide en Waterplak
Waterplak

Uitzichtpunt Koreaduin

Vlak voor het Koreabos, is er nog een mooi uitzichtpunt op een 20 meter hoge duin met de naam Koreaduin.

uitzichtpunt Koreaduin

Koreabos

Het laatste stuk gaat door het Koreabos dat is aangelegd in 1951 gedurende de oorlog in Korea. In de volksmond werd dit bos dan ook al snel Koreabos genoemd.

uitzichtpunt Koreaduin

Op Terschelling is de natuur overal overweldigend, zo ook hier. Het boswachterspad Landerumheide en Waterplak is een afwisselende wandeling van bos, heide, duinen en natte duinvalleien. En dat alles in slechts 6 km. Het enige minpuntje is dat de wandelroute niet overal even duidelijk is gemarkeerd en dat we verrast werden met schrikdraad midden op de route. Op het informatiebord wordt de route met 4 km aangegeven, maar is toch echt 6 km. Een verschil dus van 2 km! Desondanks geven wij de route:


PRAKTISCHE INFO
Afstand
6,1 km

Startpunt
Parkeerplaats t.o. ET10
Duinweg 4-7
8891 HR Midsland

Honden
Aangelijnd toegestaan

Toegankelijkheid
Draag goede waterdichte schoenen.

Horeca onderweg
Geen

Bron
Staatsbosbeheer

Mijn waardering
LINKS
Terschelling

ALLE FOTO’S

DEEL DIT BLOG