Menu Sluiten

5 Redenen om zakelijk te wandelen


Afspraken worden vaak ingepland op kantoor. Een kantoor is vaak zakelijk en saai, waardoor het géén inspirerende omgeving is. Spreek eens met je klant(en) buiten af en ga wandelen. Want ‘zakelijk wandelen’ heeft nog zoveel meer voordelen.

1. Het praat makkelijker

Als je als ondernemer met je klant(en) gaat wandelen, verloopt het gesprek vaak veel soepeler, je hoeft elkaar niet continue aan te kijken. Bovendien: als er iets uitgepraat moet worden, kan de spanning in je lijf op een natuurlijke manier afgevoerd worden. Er is letterlijk meer lucht en ruimte dan in een vergaderruimte of werkplek.

2. Het maakt creatiever

De natuur ontspant, je hoofd komt leeg. Je komt tot nieuwe ideeën of zelfs tot oplossingen voor eventuele problemen. Neem een notitieboekje mee om invallen in op te schrijven of spreek het in op je telefoon. Tijdens een wandeling kom je vaak op de beste ideeën. Moet je een moeilijk vraagstuk oplossen of wil het maar niet lukken met het uitwerken van dat lastige rapport voor je werk? Trek erop uit!

3. Het geeft meer ontspanning

Bij het wandelen komt dopamine vrij, een stofje wat je positiever en gelukkiger maakt. De buitenlucht werkt positief voor je gemoedstoestand. Het is zelfs bewezen: iemand die veertig minuten door de natuur loopt, voelt zich daarna minder gestrest dan iemand die veertig minuten door de stad loopt.

4. Het geeft meer energie

Ben je moe of heb je een dip? Ga naar buiten, want wandelen geeft energie. Als ik een dip heb, ga ik naar buiten, de frisse lucht in. Na een klein uur merk ik al het verschil. Ik kom meestal  uitgerust en positief thuis en kan ik er de eerste uren weer tegen.

5. Wandelen is goed voor de algehele gezondheid

Wandelen is goed voor je algehele gezondheid, het maakt je zowel lichamelijk als psychisch vitaler. Vitaliteit is ontzettend belangrijk voor het succes van het bedrijf. Dagelijks een half uurtje wandelen verhoogt al je weerstand. Dit herstelt al de schade van het vele zitten.

Kortom, zakelijk wandelen heeft zoveel voordelen. Probeer het eens!

Detty Zwaneveld

DEEL DIT BLOG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *